Ersan ALTIOK Adana ‘da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’ da tamamladıktan sonra  Çukurova Üniversitesi Fen -Edebiyat Fakültesi Fizik bölümünden mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı.

Üniversite sıralarını paylaştığı ve halen hayat ve iş ortağı olan Neslihan Altıok ile hayatını birleştirdi. Vatani görevini Mardin de tamamladı. Ersan Altıok iki erkek çocuğu babasıdır.

2002 yılından itibaren özel eğitim kurumlarında görev aldı . 7 yıl bir kurumda çalıştıktan sonra 8 yıl boyunca özel bir dershanenin kurucu ortaklığını yürüttü ardından Özel okulculuk sektörüne adım atan Altıok Özel ERAL okullarının kurucu ortağı-Genel müdürü  olarak eğitimde hem yenilikleri hem de değişimleri yakından takip etmektedir.

Öğretmenlik hayatında öğrenci-veli iletişimi, öğrenci koçluğu, performans artırma teknikleri, zaman yönetimi, hayat koçluğu, fizik nasıl öğretilmeli, öğrenme farklılıkları, teknolojinin eğitimdeki yeri vb. konularda sayısız seminer verdi. İş hayatında yönetim ve planlama, yönetim-organizasyon, marka-patent ve faydalı model, işletme yönetimi, eğitim hukuku, reklam ve planlama, dijital eğitim, Sanal dünyada eğitimin önemi, z kuşağı ne ister vb birçok konu üzerine ciddi çalışmalarına devam etti. Altıok deneyimlerini, hem öğrencileri hem de arkadaşları ile paylaşarak her geçen gün arttırmayı tercih eden bir yapıya sahip.

Fotoğrafçılığa olan merakının yanında, turizm ve organizasyon işlerinde de aktif olarak rol almayı, takım ruhunu önemsiyor. Özel Eral okullarında Genel müdürlük görevinin yanında güçlü genç bir yönetim ile Güney Eğitim Vakfının da başkanlığını yürütmektedir. Güney Eğitim Vakfı harici çeşitli STK üyelikleri ve görevlerinin dışında aile , dost meclisi sohbetlerinden ve topluma faydalı işlerle ilgili birlikteliklerden keyif alıyor.