1965 yılında Adana’da doğdu.1987 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden mezun oldu.1997 yılına kadar bir tarım firmasında danışmanlık yaptı.1997 yılından bugüne kadar kendisinin kurmuş olduğu işletmede mühendislik faaliyetlerini sürdürmektedir.

Adana Ticaret Odası’nda meclis üyeliği yanı sıra Disiplin Kurulu Üyeliği yapan KARADEMİR geçmiş dönemlerde de Güney Eğitim Vakfı’nda yöneticilik yapmıştır. KARADEMİR üç dönem TMMOB’ye bağlı Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Ziraatçılar Derneği olmak üzere birçok sivil toplum örgütlerinde üyeliği bulunan KARADEMİR evli biri doktor diğeri Hukuk Fakültesi öğrencisi olmak üzere iki çocuk babasıdır.