11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası, barınma ve beslenme gibi temel sorunlar çözüldükten hemen sonra, Güney Eğitim Vakfı olarak ‘Eğitimde Felakete Yer Yok’ slogamızla, depremzede üniversite öğrencilerimize burs desteğinin yanı sıra bölgedeki eğitim ihtiyacını da fark ederek ivedilikle yola koyulduk.

Vakıf destekçilerimizden Sn. Orçun Utlu’nun projesi kapsamında, Hatay Samandağ’da dev eğitim harekatını başlattık.

Depremzede öğretmen Sn. Erhan Gümüş’ün taleplerini dinleyerek, bugün 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü’nün oluşmasını sağlayan ilk konteyner dersliğimizi bölgeye gönderdik. 20 öğrenci ve 2 öğretmenimiz ile başlayan yeni eğitim hayatı, çok kısa bir sürede altı katına ulaştı. İkinci eğitim konteynerımız ile de ilkokul bölümünü faaliyete alarak, şu ana kadar 240 öğrenci ve 8 öğretmenimizin eğitim ihtiyaçlarını karşıladık.

Vakıf Başkanımız Sn. Ersan Altıok ve gönüllülerimizin destekleriyle 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü’nü tüm sınıflar düzeyinde, modern altyapı ve teknoloji imkanlara sahip, eğitimde yıkılmaz duvarlar haline getirmeyi; geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hayata hazırlamayı ve eğitim amacıyla gerçekleşen zorunlu göçleri minimuma indirip bölge halkının yanında olmayı kendimize görev edindik.

Bugün bu eğitim köyünden bahsederken her defasında “her şey bir konteyner ile başladı” ifadesini sıkça kullanıyoruz ve bu Köy, bizlerin, sizlerin, kısaca hepimizin desteğiyle gün geçtikçe büyüyor..