Uzm. Dr. Hasan Boğa,1967 yılında Adana’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. Tıp eğitimini ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak uzman doktor unvanını aldı. Aynı yıllarda dil eğitimi için İngiltere’de bulundu.

Kardiyoloji ihtisasını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Dr. Boğa, Kozan Devlet Hastanesi, Adana Devlet Hastanesi, Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi ve Seyhan Uygulama Hastaneleri’nde hastalarına hizmet verdi. Dr. Boğa, 2007 yılında Özel Adana Kardiyoloji merkezini kurdu. Dr. Boğa, Adana Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı, Güney Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyesi, Çukurova Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği kurucusu ve yönetim kurulu başkanı, Adana Tabipler Odası ve Türk Kardiyoloji derneği üyesidir.

Özel ilgi alanları arasında Türk Sanat Müziği bulunan Dr. Boğa, koro çalışmalarında vokal ve enstrüman konularındaki performansı ile beğeni toplamaktadır. Ayrıca basketbol, voleybol ve yüzme dallarındaki aktivitelerini de sürdüren Dr. Boğa, evlidir ve iki çocuk babasıdır.