1983 Adana doğumlu olan Ata KARAZİNCİR ilk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2000-2001 yılı okul birincisi olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yatay geçiş yaparak 2001-2004 yılları arasında eğitimini Ankara Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılından itibaren tanınmış ulusal ve uluslararası pek çok şirketin hukuksal danışmanlığı ve avukatlığını yapmıştır. Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Özel Hukuk Yüksek Lisansını okul birincisi olarak tamamlamıştır. “Uluslararası Ticari Uyuşmazlıkların Çözüm Yolu Olarak Tahkim” isimli tez çalışması ve bir kitabı bulunmaktadır. Çukurova Üniversitesi’nde 2013-2015 yılları arasında Ticaret ve Borçlular Hukuku alanında İngilizce hukuk dersleri vermiştir. Halen Adana’da “Ata Hukuk” bürosunun sahibi ve yöneticisi olarak çalışmaktadır.