Mezun Yorumları

• Bizlerin her zaman yanında olan sadece öğrencilik hayatımız boyunca sınırlı kalmayan, aile ortamı sağlayan Güney Eğitim Vakfı, Her şeyin hakkını vermekte mükemmelsiniz…

Anıl Dağsuyu2016 Çukurova Üniverisitesi Sınıf Öğretmenliği
  • Babasını küçük yaşta kaybetmiş biri olarak zor bir çocukluk dönemi geçirdim. Beş kişilik odada bir dikiş makinasının üzerinde mum ışığıyla ders çalışarak kazanmıştım sevdiğim bu mesleği. Söylediklerim de zerre kadar abartı yok eksik bile aktarıyorum çocukluğumdan kalan anıları. Güney Eğitim Vakfı’yla tanışmam bu dönemde oldu. Aldığım burslar ve ailemin manevi desteği hayatımda çok yönlü şeyleri değiştirdi. Bazen küçük dokunuşlar insanların hayatında anlamlı sonsuz bir mutluluğa dönüşebiliyor. O yüzden bunu burada birkaç cümleyle anlatmam mümkün değil.

Gökhan MorgülDahiliye Uzmanı
  • Türkiye’nin eğitim şartları sosyal ve ekonomik durumu ve öğrencilerin öğrencilik yaşantılarında çekmiş oldukları sıkıntılar herkesçe malumdur. Ben binlerce öğrenci arasından en şanslı olanlardan biriydim. Güney Eğitim Vakfı’ndan almış olduğum eğitim desteği sayesinde eğitim hayatımda kendimi eğitimime ve kişisel gelişimime özgülüyebildim. Bu beni kendi alanımda yetkin olmaya ve devletime ve milletime alanımda nasıl faydalı olacağım noktasında gelişmeme yardımcı olmuştur. Bu tür vakıflar devletimizin kurucusu ulu önderimizin inşa etmiş olduğu cumhuriyetin bekasına katkıda bulunmaktadırlar.Türk gençliği nezdinde şahsım özelinde eğitime verdikleri önem ve desteklerden dolayı Güney Eğitim Vakfı’na sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

İnci Gözde Varkal2016 Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • GEV Benim sevgili ailem! Böylesine içten, samimi, sıcak bir ortamda bu havayı solumak benim için yaşama sevincim. Bu şansı biz yeni nesil gençlere veren, zor zamanlarımızda yanımızda olduğunu gönül bağı ile hissettiren; sevginin, saygının, hoşgörünün ve vefanın bir arada olduğu; topluma ve insanlığa daha faydalı bireyler olarak yetişmemize yardımcı olan, bizden sonraki nesillere ışık olma yolunda büyük katkı sağlayan emekçi ve yardımsever aile ortamıdır.

Koray Can Körpe2016 Mezunu - İnşaat Mühendisi
  • GEV aile dostluk demek zor günleri hep beraber atlatmak demek. Orası sadece burs aldığınız bir kurum değil kan bağınız olmadan kardeşler edinebileceğiniz bir yuva.

Elvin Duman2015
  • Dışarıdan bakınca vakıf, içeriye girince sıcacık bir yuva… Gün geçtikçe sevgiyle büyüyen kocaman bir aile.. O kapıdan ilk girdiğimde sadece “ben” diyordum. Çıkarken ise farkında olmadan “biz” demeyi öğrenmişim. Bizlere farkındalığı ve sevmeyi aşılayan bu aileye ne kadar teşekkür etsek az kalır. İyi ki bu aile var. İyi ki bu ailenin üyesiyim. İyi ki varsın GEV…

Yusuf Oruç2016
  • Güney Eğitim Vakfı ile 2012 yılında tanıştım. Burs veren bir kurumdan hiç beklemediğim kadar sıcakkanlı insanlarla doluydu. Gerek burs verenler gerekse benim gibi maddi imkanları kısıtlı diğer öğrenciler beni çok şaşırtmıştı. İstanbul’da okumam dolayısıyla yeterince vakıfla ve vakıftaki arkadaşlarla sıklıkla görüşemesem de çok güzel dostluklar edindim. Bu ülkenin böyle kuruluşlara daha fazla ihtiyacı var. Birbirimizi hiç bırakmayalım.

Başak Akbulut2016 Marmara Üniversitesi Gazetecilik
  • Bazı duyguları kisa cümlelerle ifade etmek kadar zor bir şey olmasa gerek. Düşünün ki bir vakıfa bursiyer olarak giriyorsunuz ardindan onların çocukları olarak ayrılıyorsunuz… İşte bu kadar özel, değerli ve vazgeçilmez hissettirir GEV’li olmak. 2014 yılında mezun oldum ve GEV ailesinden aldığım değeri şimdi öğrencilerimle paylaşıyorum.

Uğur Vuranay2014 Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı
  • GEV benim için Uzun suren öğrencilik yıllarımda değişen onca öğrenciye rağmen hiç yabancılık çekmediğim, kendimi evimde hissettiğim yer oldu.

Berkan Berk2017 Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi
  • Güney eğitim vakfı benim her zaman evim gibi hissettiğim yer olmuştur. Bundandır ki kuruma hayatı uzak ya da yakından temas etmiş herkes zaman içerisinde benim için aile üyelerimden farksız oldu. Bir olmak, beraber olmak ve eğitim gönüllülerinin yaptıkları her şeyin koşulsuz karşılıksız olmasına şahit olmak,zamanla bunun bir parçası olabilme gururunu yaşamak parayla ölçülemeyecek büyük mutluluklar yaşamamı sağladı. Vakıf aracılığıyla hayatıma dokunan giren herkese sonsuz teşekkür ederim. Siz benim en yakınlarım, ailemsiniz. İyi ki GEV var, sizler varsınız.

Gizem Ortaçbayram2016 mezunu
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği 2017 mezunuyum. Aynı zamanda GEV’in 2014-2017 bursiyerlerinden biriyim. Mühendislik daha ilkokul yıllarında hayalim olan bir alandı ancak bu kadar severek ve isteyerek yapmak isteyeceğim bir meslek haline geleceğini hiç düşünmezdim. Eğitim hayatım boyunca gerek sosyal, gerek mesleki, gerekse kişisel anlamda kendimi geliştirmeye özen gösterdim. Bu sürecin her adımında GEV Ailesinin varlığı azımsanamayacak boyutta oldu. Edinilen dostlukların yanında sağlanan imkanlar size kendinizi özel hissettirmekle beraber sizi bir adım ileriye taşıyor. Okulu bitirdikten sonra heybeme doldurduklarıma iş arayışım başladı. Ve sonuç olarak şu anda hayalimi yaşıyor ve üretim mühendisi olarak iş hayatına başlamış bulunmaktayım.

İrem Türemiş
  • Çukurova Üniversitesi Matematik Bölümü mezunuyum. Şu anda bir okulda öğretmenlik mesleğini icra ediyorum. Gev ailesine katılan herkesin başından gecen çok güzel anıları vardır. Yolu Güney Eğitim Vakfından geçmiş bu güzel ortamın tadına varmış olan herkes iyiliğin, yardımseverliğin, birlikteliğin, iyi dostlar, güzel insanlar biriktirmenin ne demek olduğunu yaşayarak öğrenir. Yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri sayesinde mesleğimin en özel yanını yaşayarak özel eğitime ihtiyacı olan çocuklara ulaşarak onlara ders veriyorum. Ve arkama dönüp baktığımda iyi ki diyebiliyorum. Gev ailesi iyi ki var.

Simge Baday
  • 2017 yılı Çukurova Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği mezunuyum. 2013 yılında Güney Eğitim Vakfı’ndan burs almaya başladım. 2 yıl gençlik kolu üyesi 1 yıl gençlik kolu başkan yardımcısı görevini üstlendim. Burs almaya başladığımdan andan itibaren aile sıcaklığı içerisinde mükemmel bir ortamla buluştum. Maddi manevi büyük bir destek gördüm. En iyi dostluklarımı bu vakıfta tanıştım. Şu anda Sınıf öğretmenliği yapmaktayım. 2013 yılından beri her konuda yanımda olan, desteklerini bizden esirgemeyen Güney Eğitim Vakfı’na teşekkürü bir borç bilirim. İyi ki GEV var. Daha çok öğrencinin hayatına değmesi dileğiyle..

Tufan Zan
  • Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2016 yılı mezunuyum.Mezun olduktan sonra İnşaat saha mühendisi olarak işe başladım. 1 yıldır aynı yerde devam etmekteyim. Güney Eğitim Vakfında 3 yıllık bir bursiyerlik serüvenim oldu. Bu süre zarfında hayatıma yön veren bir çok insan ve fikirle tanıştım. Maddi ve manevi desteğini esirgemeyen tüm vakıf topluluğuna bir bireye yapılabilecek en önemli desteğini sağladığı için teşekkür ederim.

Emre Avcı
  • 2011-2015 yılları arasında Güney Eğitim Vakfından burs aldım. Mustafa Kemal Üniversitesi İktisat Bölümü mezunuyum. Şuan da Proje Danışmanlığı ve İşaret Dili Eğitmenliği yapıyorum. GEV ailesi bana en çok sosyal sorumluluk kattı ve okul yıllarımda katılmış olduğum projelerle hayata bakış açımı değiştirdi. GEV mezunu olarak güzel ailemin her zaman yanında olmak bana mutluluk veriyor. Eğitime yaptıkları her katkıdan dolayı sevgi ve iyilikle onlara minnettarız.

Sinem Yüksekbaş